Anne-bebek

Bebekler Neden Kilo Almada Zorlanmaktadır?

Bebekler Neden Kilo Almada Zorlanmaktadır? Bebeklerde beslenme katı gıdalarla başlanıyorsa gıdanın türü ve miktarı sorgulanmalıdır. Katı gıdalarda yeterli çeşitliliğin olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bebek her gün farklı besinlerle beslenmelidir. Bebek her gün aynı besinleri yememelidir. Çünkü bu durum bebeğin yemek yemekten sıkılmasına neden olacaktır.

Bebekler Neden Kilo Almada Zorlanmaktadır? Kilo almak için öncelikle sağlıklı ve dengeli bir beslenme programına sahip olmak önemlidir. Bu durumda hem annenin hem de bebeğin beslenmesi doktor veya gerekirse çocuk diyetisyeni tarafından izlenmeli ve gözden geçirilmelidir. Ayrıca bazı bebekler farklı tıbbi durumlardan dolayı kilo almakta daha zorlanırlar. Bu durumlarda doktor ile yakın takibin yapılması son derece önemlidir.

Bebeğin Kilo Almasını Zorlaştıran Nedenler

Bebeğin kilo almasını zorlaştıran nedenler olarak herhangi bir hastalık veya durum olup olmadığını öğrenmek için doktor bazı testler önerebilir. Bu testler kan testleri, idrar testleri, X-ışınları veya ultrasonları içerebilir. Bu testler yapıldıktan sonra doktor bebeğe uygun tedaviye başlayabilir. Bazı bebekler iştahları az olduğu için kilo almakta zorlanırlar. Bu bebeklerde iştahlarını artırmak için bazı stratejiler denenebilir. Örneğin öğün aralarında su vermek yerine anne sütü veya mama verilebilir. Bazı bebekler, gıdalarından besinleri emmelerini zorlaştıran tıbbi bir durumları olduğu için kilo almakta zorlanırlar. Bu bebeklerin özel vitamin veya mineral almaları gerekebilir veya bir beslenme tüpünden beslenmeleri gerekebilir.

Bebeğe verilen mamanın bebeğe uygun olup olmadığını ve nasıl hazırlanacağını belirlemek için bir çocuk doktoruna danışılabilir. Katı gıdalara başlarken yüksek proteinli gıdalar yerine sindirimi kolay gıdalar ile başlamaya özen gösterilmelidir. Örneğin tavuklu patates püresi yerine püre haline getirilmiş sebze ve meyveler verilebilir. Günde 1-2 öğün ile başlanabilir, kademeli olarak artırılabilir.

Her durumda bebeğe çok tuzlu, tatlı veya yağlı yiyecekler vermemeye özen gösterilmelidir. Bebeğin her öğünde ne kadar yediğine dikkat etmek ve onu istediğinden fazla yemeye zorlamamak önemlidir. Bebeğe yemeğini bitirmesi için baskı yapılmaması özellikle önemlidir. Ayrıca bebeğin ne zaman acıktığına ve ne zaman tok olduğuna dikkat edilmesi gerekir. Yemeğini bitirmeden önce tokluk belirtileri gösteriyorsa, onu daha fazla yemeye zorlamak önerilmez. İştahsızlık enfeksiyon, diş çıkarma veya gıda alerjisine bağlı olabilir. Bebeğin büyümesi düzenli olarak izlenmelidir. Bebek iki ay boyunca kilo almıyorsa hemen bir Çocuk Hastalıkları Uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekir

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu