Sağlık

Fazla Süt Tüketmek Sanıldığı Kadar Faydalı Değil

 

Süt kalsiyum deposu olması ve besleyici özelliği ile en sağlıklı gıdalar arasında yer aldığını düşündüğümüz besinler arasında yer alıyor. Sütü günlük dozlarda tüketmek gerçekten vücudunuzun ihtiyacı olan kalsiyumu ve proteini alması açısından sizlere yardımcı oluyor. Ancak fazla süt tüketmek vücudunuzda bazı sorunların baş göstermesine neden olabilir.

Fazla Süt Tüketmek Neden Zararlı?

Bilindiği üzere her şey fazla tüketildiğinde vücuda zarar veren nitelik gösteriyor. Kendi içerisinde moleküler ve bileşen açısından dengeli olan vücudumuz, bu dengeyi bozacak miktarda besin tüketildiğinde zarar görüyor. Süt de her ne kadar kalsiyum, protein ve diğer bileşenler açısından vücudunuza yararlı bir besin de olsa fazla tüketildiği zaman vücudunuza zarar veriyor.

Fazla Süt Tüketmenin Zararları Nelerdir?

Fazla süt tüketmenin zararları şu şekilde sıralanabilir:

  • Süt içerdiği kalsiyum ile kemiklerinizin güçlenmesinde size yardımcı olur. Ancak fazla süt içmek kemik kırığı nedeni ile ölüm riskini arttırıyor.
  • Osteoporoz diğer adı ile kemik erimesi özellikle vücudunda kalsiyum emiliminin yavaş olduğu ya da yaş ilerlemesi ile vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyumu karşılayamaması nedeni ile gerçekleşmektedir. Süt içmek ihtiyaç duyduğunuz kalsiyumu sağlamada size yardımcı olarak osteoporoza yakalanma riskinizi azaltır. Ancak fazla süt tüketmek osteoporoza yakalanma riskini arttırıyor.
  • Eğer fazla süt tüketirseniz kanser riskinizi %44 arttırmış olursunuz.
  • Günde 3 bardaktan daha fazla süt içmek kalp damar hastalıkları riskini, günde bir bardaktan az süt içenlere göre 2 katına çıkarmaktadır.

Fazla Süt Tüketmenin Zararları Nasıl Önlenir?

Fazla süt tüketmenin zararlarını önlemek istiyorsanız günde 1 bardak en fazla 2 bardak süt tüketin; daha fazla süt tüketmemeye özen gösterin. Böylece sütün zararları engellemeniz mümkün olacaktır. Kalsiyum ihtiyacınızı peynir, yoğurt gibi ürünlerden sağlamanız size yardımcı olacaktır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu