Ketojenik Diyet Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Ketojenik Diyet Nedir ve Nasıl Uygulanır? Düzensiz beslenme ve yeterince spor yapamama gibi nedenlerden, bedensel sağlık sorunları nedeniyle zaman zaman fazla kilolar herkesin sorunu olabilir. Fazla kilolarınız artık sorun olmaya başlamışsa yapmanız gereken sizi aç bırakmayan ve sağlığınızdan etmeyen bir diyet bulmak ve aynı zamanda spor yaparak fazla kilolarınızdan rahatlıkla kurtulmanızdı.
Ketojenik Diyet Nedir ve Nasıl Uygulanır? Hızlı kilo vermek isterken aynı zamanda sağlığınızı korumak ta istiyorsanız ketojenik diyet tam size göredir. Son yıllarda oldukça revçta olan Ketojenik diyet doğru şekilde yapıldığında mutlaka sonuç verir ve kilo vermeye başlarsınız. Kısacası Ketojenik diyetin kurallarına uyarsanız aç kalmadan sağlıklı bir şekilde zayıflayabilir ve istediğiniz gibi fazla kilolarınızı vererek forma girebilirsiniz.
Ketojenik Diyet Nedir ve Nasıl Uygulanır
Ketojenik diyet; yağ ve protein tüketimini arttırarak karbonhidratları önemli ölçüde azaltmayı hedefler. Yani ketojenik diyette pilav, makarna, ekmek gibi karbonhidrat içeren gıdalar yerine zeytin yağ, balık, et, tereyağı, gibi gıdalar tüketilerek protein ve yağ miktarı arttırılır. Tabi bu diyette tüketilecek yiyeceklerin gramajları ve oranları da çok önemlidir. Özellikle diyet menüsünde et balık gibi yiyeceklerde çok sınırlandırılma yapılmaz ama karbonhidrat içerikli besinlerde sınırlandırma yapılır. Gene ketojenik diyet menüsünde protein kaynaklı yiyeceklerin yanında yağ içeriği yüksek soslarla lezzetlendirilmiş salatalar da tüketilir.
Ketojenik Diyette Serbest Olan Yiyecekler
-Dana, kuzu, koyun, hindi yumurta ve balık etlerinin tamamı
-Yağ oranı yüksek olan süt ürünlerinden kaymak, krema, tereyağı, kaşar peyniri,
-Ispanak, lahana, roka, pazı, brokoli, karnabahar gibi sebzeler
-Ceviz, fındık, ay çekirdeği, badem gibi kuruyemişler
-Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, susam yağı gibi yağlar
Ketojenik Diyette Yasak Olan Besinler;
-Arpa, buğday, yulaf, çavdar, pirinç, mısır gibi tahıllar
-Tatlı patates, patates, patlıcan gibi sebzeler
– Mercimek, nohut fasulye gibi baklagiller
– Pekmez, bal ve şeker içeren paketli ürünler
Ketojenik diyette her ne kadar serbest yiyecekler ve yasak yiyecekler belli olsa da bu diyetten en iyi sonuç almak için yemek şeklinize göre bir diyetisyenin ketojenik diyetinizi düzenlemesi gerekir. Ayrıca ketojenik diyette yağ oranı çok yüksek olduğu için kolestrol değerleri artabilir ve bu değerlerin artması kalp damar hastalıkları olanlar için tehlikelidir. Bu nedenle kalp damar hastalıkları olanların bu diyeti yapmaları önerilmez.