Hamilelik

Tüp Bebek Tedavisi Nedir, Tutma Olasılığı Nedir?

Tüp Bebek Tedavisi Nedir, Tutma Olasılığı Nedir? Doğal yollardan bebek sahibi olamayanların sıklıkla başvurduğu yöntemlerden biri tüp bebek tedavisidir. Bizde yazımızda tüp bebeğin tutma olasılığı nedir, Tutma Olasılığı Nedir? konusunu ele alalım.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir, Tutma Olasılığı Nedir? Pek çok anne baba adayı  bu sorunun cevabını merak eder. Normal yollardan bebek sahibi olmada yaşanan sıkıntıların tedavinde birçok yöntem uygulanır. Bunlardan biri olan tüp bebek tedavisi bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin umudu olur .O zaman bizde yazımızda tüp bebeğin tutma olasılığı nedir? bu konuyu ele alacağız. Bu konuya geçmeden önce tüp bebek tedavisi nedir? başlığından bahsedelim.

Tüp Bebek Tedavisi Nedir?

Tüp bebek tedavisi doğal yollardan bebek sahibi olamayan çiftlerin başvurduğu yöntemlerden biridir. 35 yaş altında bulunan çiftlerin 1 boyunca korumasız ilişki yaşamalarına rağmen bebek sahibi olamamaları durumlarında başvurulur. Bu sınır 35 yaş ve üstü çiftler 6 ay olarak belirlenir ve daha çok bu konumda bulunan çiftlerde tüp bebek tedavisi uygulanır.

Tüp bebek tedavisinde kadından alınan olgun yumurtalar ile erkekten alınan kaliteli spermlerin laboratuvar ortamında döllendirilmesi işlemine dayanır. Bu ortamda oluşturulan embriyo anne rahmine yerleştirilerek gebeliğin doğal seyrine bırakılır. Yazımızın devamında tüp bebekte başarı şansımız ne kadardır? Diyen çiftlerin bu sorusunu yanıtlayalım.

Tüp Bebekte Başarı Şansımız Ne Kadardır?

Tüp bebek sık başvurulan bir yöntem olsa da sonuçları belirsizdir. Çeşitli etkenlere göre tüp bebek tutma durumu değişir. Öncelikle kadının yaşı tüp bebekte en belirleyici noktalardan biridir. Anne adayının yaşının ileri olması tüp bebeğin tutma olasılığını azaltır. Bunun yanı sıra fazla kilolu olmak, rahimdeki sorunlar, sigara ve alkol kullanımı ile yumurtalık rezervlerinin azlığı da bu tedaviden başarısız yanıt almaya neden olur.

Tüp bebekte başarı oranı yaşa göre değişir. Genel olarak değerlendirilirse 35 yaş ve altı kadınlarda yüzde 60 başarı yakalanırken bu oran 40 yaş ve üstünde yüzde 10’a kadar iner. Yaşla bağlantılı olarak stres, dengesiz beslenmede bu başarısızlıklara etki eden nedenlerdir .Tüp bebek tedavisi birçok değişkene bağlı olarak çeşitli sonuçları ortaya çıkarır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu