Yemek Yaparken Pratik Olmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Yemek Yaparken Pratik Olmanın Püf Noktaları Nelerdir? Herkes yemek yapmayı çok sever ancak mutfakta pratik olmak herkese özgü bir şey değildir. Peki mutfakta yemek yaparken nasıl pratik olunur? Bunun bir püf noktası var mı diye soruyorsanız eğer, cevabı makalemizde..
Yemek Yaparken Pratik Olmanın Püf Noktaları Nelerdir? kadınların ve yemek yapan herkesin çok araştırdığı konularından birisi olmaktadır. Yemek yaparken bazı istenmeyen kazalar olabilir. Yemek yapmak isteyenler için kısa püf noktalarından bahsetmek isterim yazımda.
Yemek Yaparken Pratik Bilgiler Nelerdir?
Yemek yaparken pratik bilgiler pek çok olmaktadır. Bu pratik bilgiler sayesinde hızlı ve lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Bu pratik bilgiler sırası ile;
- Terbiye yöntemleri,
- Marine yöntemleri,
- Sote yöntemleri,
- Kızartma yöntemleri,
- Garnitür ipuçları ve daha pek çok pratik bilgiler olmaktadır.
Terbiye Yöntemleri Nelerdir?
Yemek yaparken terbiye yöntemleri her yemeğe göre değişiklik göstermektedir. Özellikle et yemeklerinde terbiye etmek et yemeklerine çok fazla lezzet katacaktır. Marine etmek ise; etin taze ot ve baharatlı bir sıvı ile bekletilerek yumuşaması ve daha lezzetli olmasıdır.
Yemek Yaparken Bilmeniz Gereken Püf Noktalar Nelerdir?
Her zaman yemek yapmak isteyenler en iyisini ve en lezzetlisini yapmak isterler. Bundan dolayı da pek çok yemek yaparken dikkat edilecek püf noktalar vardır. Bunlar ise;
- Yemek pişirirken mutlaka tencerenin kapağını kapalı tutun. Bunun amacı hem yemeğin lezzetli olacak hem de çok hızlı pişecektir.
- Domates doğrarken mutlaka bıçak ya da çatal batıran daha düzgün kesilmesi için çok iyi bir yöntemdir.
- Kızartmak için mutlaka ayçiçek yağı, mısırözü, fındık yağı kullanmalısınız. Eğer zeytinyağı kullanırsanız hem çok kokar hem de çabuk ısınacağı için yanar ve sağlık açısından da sağlıklı değildir.
- Yumurta haşlarken bir tutam tuz ekleyin ki yumurtalar haşlanırken çatlamasın.
- Sebzeleri yıkarken musluk altında değil leğenin içine bastırarak yıkayın ki vitaminler kaybolmasın. Aynı şekli meyveler içinde yapabilirsiniz.
- Pasta yapımında ise pastanın keki parçalanmasın diye iplik ile kesin.
- Yanmış kurabiyelerinizi rendeleyin.
- Donan yağlarınızın kolay kesilmesi için üzerine sıcak bir tabak ya da bir bardak koyun daha rahat kesilsin.
- Tuzlu çorba yaptıysanız tuzunun azalması için su değil süt ilave edin.